Опанасенко Андрій Валерійович – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Загиблі воїни Боярської громади

Опанасенко Андрій Валерійович

6 травня 2024 року від поранення, отриманого напередодні, помер старший сапер інженерно-саперного відділення, старший солдат Андрій Опанасенко, позивний «Кіпіш». Поранення було отримане під час бойових дій поблизу села Солодке Волноваського району Донецької області внаслідок скидання невідомого вибухового предмету з БПЛА. Смерть наступила у стабілізаційному центрі.

Андрій Валерійович Опанасенко народився в Боярці 12 грудня 1987 р. Закінчив Боярську ЗОШ № 4. У 2005 році закінчив Київський професійний ліцей «Політехнік», де отримав професію слюсаря з ремонту автомобілів.

У липні 2020 року вступив до Фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету на спеціальність «Правоохоронна діяльність». Після успішної здачі державного іспиту у 2023 році продовжив навчання вже в Західноукраїнському національному університеті на факультеті «Комп’ютерні інформаційні технології» за спеціальністю «Професійна освіта (цифрові технології)».

Останнє місце роботи – ТОВ «ДЕПС Україна», де з 22 квітня 2020 року він працював монтажником приладів та апаратури автоматичного контролю, регулювання та керування.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, з перших днів стояв на блокпості. 2023 року записався добровольцем до ЗСУ. Служив у складі однієї з військових частин 72 ОМБр, де воювали його товариші.

Без чоловіка та батька залишилися дружина та чотирирічний син. Його рідні втратили внука, сина та брата.
Андрій Опанасенко мав світлу життєрадісну натуру, своєю усмішкою та кількома словами міг підняти настрій рідним та близьким. Був дуже працьовитим, мав золоті руки.
Як розповіли рідні Андрія, він намагався за першої нагоди вийти на зв’язок із ними, заспокоїти та втішити.

 

 

image_pdfimage_print