Про Києво-Святошинський ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Про Києво-Святошинський ЦСПР

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення є бюджетною установою, цільовим призначенням якої є соціальна та психологічна допомога учасникам антитерористичної операції та іншим категоріям шляхом надання їм комплексу психологічних, юридичних, соціально-педагогічних, інформаційних та інших видів соціальних послуг для їх соціальної адаптації, відновлення психологічного здоров’я та ефективної соціальної поведінки.

Центр засновано Міністерством надзвичайних ситуацій України та Київською обласною державною адміністрацією у жовтні 2000 року. Офіційне відкриття відбулося 2 листопада 2001 року. Аналогічних Центрів в Україні ще 4: у Київській області – в м.Славутич, в смт. Бородянка та Іванків. У Житомирській області – в м.Коростень.
Центри були створені в структурі МНС у період 1994 –2000 рр. за підтримки Програми ЮНЕСКО-Чорнобиль та Чорнобильської Програми ООН.
У вересні 2014 Центри було передано до сфери управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. З  5 червня 2019 року Центр віднесено до сфери управління Міністерства у справах ветеранів.

Основними напрямами діяльності Центру є:

  • надання соціальної та психологічної допомоги отримувачам послуг;
  • інформаційно-аналітична та просвітницька діяльність;
  • співпраця з організаціями, підприємствами та установами, що працюють з отримувачами послуг;
  • сприяння реалізації програм і проектів, спрямованих на соціальний розвиток місцевих громад.

Категорії отримувачів послуг Центру:

1) громадяни з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:
– учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
– особи з інвалідністю внаслідок війни – відповідно до пунктів 11—14 частини другої статті 7 зазначеного Закону;
– учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 зазначеного Закону;
– члена сім’ї загиблого – відповідно до абзаців п’ятого – восьмого пункту 1 статті 10 зазначеного Закону;
– постраждалого учасника Революції Гідності – відповідно до статті 16-1 зазначеного Закону;
2) члени сімей учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, внутрішньо переміщенні особи ;
3) інші громадяни, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій та/або зазнали впливу життєво небезпечних чи психотравмуючих подій, потрапили в кризову життєву ситуацію.

image_pdfimage_print